Terug

Week van de lentekriebels Woensdag 06 maart 2019

Week van de Lentekriebels 2019

In het kader van "Week van de lentekriebels" organiseren Sensoa en VCOK een aantal webinars voor ouders en professionelen over seksuele opvoeding.
Deelname is gratis, enkel wel vooraf inschrijven via deze link: http://www.vcok.be/webinars

HOE PRAAT JE MET JE KIND OVER RELATIES EN SEKSUALITEIT ?

In dit webinar krijg je de beste tips & tricks. Telidja Klaï, psychologe bij Ketnet, schreef haar doctoraat over de communicatie tussen ouders en kinderen over relaties en seksualiteit.

JONGEREN MET EEN BEPERKING: OOK SEKSUEEL BEPERKT?

Ook jongeren met een beperking maken een seksuele ontwikkeling door. Is dat anders dan bij leeftijdsgenoten zonder beperkingen? Wat hebben deze kinderen nodig en wat kan jij doen als ouder of professional?

HOE PRAAT JE OVER SEKSUELE GEZONDHEID MET MENSEN IN KWETSBARE SITUATIES?

Krijg tips en suggesties om als professional het gesprek aan te gaan met anderstaligen en mensen met beperkte gezondheidsvaardigheden. We gidsen je door het 'onder 4 ogen'-stappenplan en de meertalige, visuele website Zanzu.be.

HOE PRAAT JE OVER GEZINSPLANNING MET (TOEKOMSTIGE) OUDERS?

Wat betekent gezinsplanning vandaag? Hoe praat je met ouders over anticonceptie en vruchtbaarheid? Hoe bespreek je vragen als 'Wanneer wil ik een gezin en wanneer ben ik daar klaar voor?' We vertrekken van recente cijfers over vruchtbaarheid en anticonceptie in België.

HOE PRAAT JE OVER ANTICONCEPTIE MET JE KIND?

Hoe praat je als ouder over anticonceptie? Tijdens dit webinar geven we tips en suggesties. Welke middelen en methodes bestaan er en welke vragen helpen je tiener om een persoonlijke keuze te maken?

Extra info